[...] z cebulką i czosnkiem... pycha. Wystarczy np. kawałek fileta z indyka pokroić w kostkę przeprawić solą pieprzem i papryką. Wrzucić to wszystko na patelnie podsmażyć na tłuszczu (np. masło klarowane/smalec) do tego warzywa można podsmażyć warzywa jakie lubisz (razem z mięsem) . Danie w 5 minut gotowe. Można urozmaicać przyprawami lub warzywami.
[...] używaj go w ostateczności raczej (brak czasu, chęci do gotowania itp) Widzę, że lubisz się nimi zajadać (suplami ogólnie) };-) I jak coś, nie smaż na oliwie! lepsze będzie masło (klarowane) smalec... 2. Treningi Daj sobie 1 dzień w tygodniu na regenerację (8.5h praca fizyczna + 7 treningów w tygodniu = przetrenowanie po 2 czy 3 tygodniach) Ja [...]
do smazenia to maslo klarowane (ghee), olej kokosowy, smalec. Oliwe najlepiej spozywac na surowo, albo bardzo krótko przesmażyc. Generalnie smazenie nie jest najlepszą metodą obróbki i staraj sie nie traktować go do kazdorazowego przygotowywania posilku
jeszcze jeden banalny przepis : kurczak przysmażasz na patelni (dobrze kupić masło klarowane- kosztuje koło 10zł, ale starcza na ponad miesiąc spokojnie) razem z warzywami na patelnię, pod koniec dodajesz ugotowany ryż i przyprawiasz solą, pieprzem i ziołami. ryż ugotuj od razu 4 torebki i trzymaj w lodówce- nie będziesz musiał ślęczeć przed [...]
dlaczego lepiej nie smazyc na oliwie z oliwek? na czym najlepiej sie smazy? Smalec/olej kokosowy/masło klarowane. Czytałem, że palenie papierosów pogarsza transport tlenu i środków odżywczych do komórek, co pogarsza budowanie masy, stąd pytanie, jak wygląda sytuacja, gdy palę 2 papierosy dziennie(ok 1 mg nikotyny/peta)? To też tak tragicznie [...]
diety niestety nie masz najlepszej-parówki do wyrzucenia,ryby wędzone okazyjnie,nestle fitness też do wyrzucenia.A olej lniany w żadnym wypadku nie nadaje się do obróbki termicznej-wybierz np.masło klarowane,olej kokosowy
Smażyć - na patelni teflonowej, staraj się nie dorzucać dodatkowo tłuszczu - a jeśli już to smalec/masło klarowane/tłuszcz kokosowy. Oliwa ujdzie do krótkiego smażenia, ale raczej bym nie dodawał. Zacznij od powiedzmy 3tys kcal i obserwuj, jeśli waga nie pójdzie w górę, to dorzuć kcal. Nie ma potrzeby trzymać się kurczowo obliczeń, organizm sam CI [...]
Masło klarowane do smażenia i pieczenia jest :) się nie pali. Smalec dużą temperaturę wytrzymuje z słoniny lubię natłuszczać teflon spróbuj ! Tłuszcze roślinne szybko utleniają się pod wpływem wysokiej temperatury. Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2013-01-03 13:25:58
Ze smalcem to też ostrożnie. Może zawierać sporo omega6 których i tak mamy w nadmiarze. Wszystko przez paszę jaką jedzą zwierzęta. Za to masło klarowane jest cacy ;) Zawsze robiłem sam, ale ostatnio musiałem je kupić z Mlekovity. Co zauważyłem - trochę inna konsystencja. Kupne jest bardziej kruche i bardziej miękkie. To własnej roboty twarde i [...]